Δημοσκόπηση: Νέο προβάδισμα ΝΔ, 3% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ


- Στο 21,4% η Νέα Δημοκρατία, στο 18,4% ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
- Τρίτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μένουν... εκτός Βουλής Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι και

Ανεξάρτητοι Έλληνες
- 4 στους 10 ζητούν ρήξη με τους δανειστές, 3 στους 10 θέλουν να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση
- Το 46,3% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να περάσει τα μέτρα το συντομότερο από τη Βουλή ακόμη κι αν είναι σκληρά
- Το 34,3% θέλει... δημοψήφισμα

Ακόμη μια δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 4,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 18,4% (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου στο 27%) και η Νέα Δημοκρατία 21,4% (με αναγωγή στο 31,4%). Τρίτο κόμμα είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 6% (αναγωγή 8,7%) και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή στο 5,4% (με αναγωγή στο 8%) και το ΚΚΕ στο 4,9%, (με αναγωγή στο 7,2%).
[post_ad]Κάτω από το όριο του 3% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή είναι η Ένωση Κεντρώων με 2,6% (αναγωγή 3,8%) οι ΑΝΕΛ 2,5% (με αναγωγή στο 3,7%) και Το Ποτάμι με 1,8% (αναγωγή στο 2,7%).

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (70%) κρίνει αρνητικά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους "Θεσμούς". Περίπου οι 4 στους 10 που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύουν πως η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές αν εκείνοι δεν σεβαστούν τις "κόκκινες" γραμμές της, ενώ 3 στους 10 θέλουν να κλείσει άμεσα η διαπραγμάτευση. Ποσοστό της τάξης του 26% θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί ακόμη κι αν πιεστεί η οικονομία.

Την ίδια στιγμή, όμως, το 46,3% των ερωτηθέντων πιστεύει η κυβέρνηση θα έπρεπε να περάσει τα μέτρα από τη Βουλή το συντομότερο για να κλείσει η αξιολόγηση, ακόμη κι αν τα μέτρα που απαιτούνταν για κάτι τέτοιο είναι σκληρά. Αντίθετα, το 34,3% πιστεύει πως πρέπει να κάνει ξανά δημοψήφισμα.

Δημοσκόπηση: Νέο προβάδισμα ΝΔ, 3% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by Live Tv on 1:49:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.