Τρομακτικά εύκολη η παρακολούθηση κινητών - Μόνο με τον αριθμό εντοπίζουν τοποθεσία και καταγράφουν συνομιλίες


Η εκπομπή της αμερικανικής τηλεόραση «60 minutes» αποκάλυψε ότι είναι τρομακτικά εύκολο για κάποιον να αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό μας τηλέφωνο και να ακούσει τις συνομιλίες και να καταγράψει τα μηνύματα.

Με αφορμή τη διαμάχη του FBI με την Apple για την προστασία της ιδιωτικότητας των συνομιλιών, η ομάδα της εκπομπής στρατολόγησε επαγγελματίες για να «μπουν» στο τηλέφωνο ενός πολιτικού.

Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε περιλαμβάνει μία υπηρεσία ανταλλαγής δικτύων που ονομάζεται Signalling System No.7 (SS7).

Το σύστημα αυτό, με πολύ απλά λόγια,  μπαίνει ανάμεσα στο τηλέφωνο και το δίκτυο και η λειτουργία του είναι απαραίτητη για την τηλεφωνική σύνδεση, όταν κάποιος τηλεφωνεί σε κάποιον άλλο.

Ο Γερμανός ερευνητής ασφαλείας Karsten Nohl, που εργάζεται για να βρει τις αδυναμίες του συστήματος έκανε επίδειξη του χακαρίσματος των κινητών.
[post_ad]Γνωρίζοντας μόνο τον αριθμό του κινητού ενός πολιτικού, ο Nohl μπόρεσε να εντοπίσει την τοποθεσία του και να ακούσει τις συζητήσεις με το προσωπικό του γραφείο. Είχε επίσης τη δυνατότητα να καταγράψει τις τηλεφωνικές κλήσεις, να δει τις επαφές και να δημιουργήσει ένα κατάλογο με όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις.

Το σύστημα SS7 χρησιμοποιείται από όλες τις εταιρείες κινητών τηλεφώνων αλλά δεν το διαχειρίζονται οι εταιρείες. Επίσης δεν το διαχειρίζονται οι χώρες, σχεδόν ότι συμβαίνει με το διαδίκτυο ή την σταθερή τηλεφωνία. Εξαιτίας της γραφειοκρατικής σύγχυσης, οι παραβιάσεις ασφάλειας είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να επιδιορθωθούν.

Σύμφωνα με Nohl τα λάθη του συστήματος αποτελούν ρίσκο κυρίως για τους ηγέτες και τους διευθυντές εταιρειών οι συνομιλίες των οποίων μπορεί να έχουν μεγάλη αξία για τους υποκλοπείς.

Η δυνατότητα να υποκλέψεις συνομιλίες μέσω κινητών είναι ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στις υπηρεσίες ασφαλείας του κόσμου και δεν επιθυμούν απαραίτητα να καλυφθεί αυτό το κενό.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν σχετίζεται με το τσιπάκι που έχει το κινητό για να εντοπίζεται η θέση του. «Ότι και να κάνει κάποιος με το κινητό του, το να προσέχει τις εφαρμογές που κατεβάζει δεν σχετίζονται με αυτό το σύστημα γιατί σχετίζεται απευθείας με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το οποίο φυσικά δεν ελέγχεται από τους καταναλωτές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς, παρά τις διαμαρτυρίες από τις εταιρείες θα υπάρχει πάντα τρόπος να υπάρχει πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνομιλίες. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να σταματήσει το κινητό να ανιχνεύεται είναι να παραμένει κλειστό.

Τρομακτικά εύκολη η παρακολούθηση κινητών - Μόνο με τον αριθμό εντοπίζουν τοποθεσία και καταγράφουν συνομιλίες Reviewed by Live Tv on 9:12:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.