«Φίλε Έλληνα το καταδικάζω κι εγώ»: Ένας Αλβανός γράφει για το περιστατικό με τον «αλβανικό αετό»


Ο σχηματισμός του «αλβανικού αετού» από νεοσύλλεκτους στρατιώτες στο Μεσολόγγι δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις, με αρκετούς πολίτες και πολιτικούς να ζητούν τις μεγαλύτερες ποινές για τους νεαρούς. Στο διαδίκτυο, δεν έλειψαν οι ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί και το ψηφιακό «λιντσάρισμα» της ελληνοαλβανικής κοινότητας. Μεγάλο μέρος όμως των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα καταδικάζει το μεμονωμένο αυτό περιστατικό.

«Φίλε Έλληνα το καταδικάζω και εγώ!», γράφει ο Bardhyl Taulant στην ιστοσελίδα της ελληνοαλβανικής κοινότητας. Θέλοντας να καταδικάσει το περιστατικό και να υπερασπιστεί τους ξένους υπηκόους που σέβονται και αγαπούν την Ελλάδα, ο φιλέλληνας Αλβανός, όπως αυτοαποκαλείται, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι οι νεοσύλλεκτοι προέβησαν σε αυτή την ενέργεια.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Παρακολουθώ μέρες το θέμα με τους νεαρούς αλβανούς οι οποίοι φορώντας την ελληνική στρατιωτική ενδυμασία σχημάτισαν τον “αετό” (σύμβολο της αλβανικής σημαίας). Όταν πρωτοείδα την εικόνα σκεφτικά δεν μπορεί πλάκα μου κάνουν, photoshop είναι ρε παιδιά, μετά την ξαναβλέπω και τελικά, ήταν όντως μια αλήθεια. Μια αλήθεια η οποία πραγματικά πόνεσε.

Πόνεσε γιατί ένα μάτσο παιδαρέλια δεν σεβάστηκαν τα ρούχα που φόραγαν. Δεν σεβάστηκαν τους φίλους Έλληνες που έχουν, δεν σεβάστηκαν τον καθηγητή Έλληνα που είχαν, ο οποίος τους έμαθε να “βλέπουν” με το μυαλό(από τι φαίνεται όμως αυτοί εδώ είχαν κλειστό μυαλό και ανοιχτή τηλεόραση)», γράφει ο Taulant και συνεχίζει:

«Από μικρο παιδί αναρωτιέμαι γιατί οι λίγοι να κερδίζουν τους πολλούς;! Γιατί η ηλιθιότητα των λίγων συμπατριωτών μου να καταδικάζει τους πολλοίς κάλους συμπατριώτες μου;

Είμαστε πολλοί γιατί δεν μπορούμε να «κερδίσουμε» τους λίγους; Γιατί η ηλιθιότητα των λίγων να μην με αφήνει να λέω με χαρά «ναι φίλε μου είμαι από την Αλβανία και ζω την όμορφη Ελλάδα».

Φίλε Έλληνα το καταδικάζω και εγώ και το μεγαλύτερο κομμάτι των συμπατριωτών μου. Πριν σε παρασύρει το κάθε media για να σε φανατίσει σκέψου ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά.

Φιλικά,
Ένας φιλέλληνας Αλβανός».

[albanians] [huffpost]


«Φίλε Έλληνα το καταδικάζω κι εγώ»: Ένας Αλβανός γράφει για το περιστατικό με τον «αλβανικό αετό» Reviewed by Live Tv on 7:55:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.