Καιρός - ΤΩΡΑ: Πάνω από την Αττική το νέο ΣΦΟΔΡΟ κύμα κακοκαιρίας - Που χιονίζει τώρα


- Πάνω από την Αττική το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας
- Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα ξεκίνησε να χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Από την Κηφισιά και πάνω σημειώνεται χιονόπτωση ενώ η θερμοκρασία είναι στον ένα βαθμό υπό του μηδενός.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται σε Πάρνηθα και Πεντέλη, ενώ αρχίσει να το στρώνει ξανά σε Διόνυσο, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Βίλια και Δερβενοχώρια. Χιονίζει επίσης στην περιοχής των Μεγάρων.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ 

1. Σήμερα Δευτέρα (09/01/2017) και αύριο Τρίτη (10/01/2017):

α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

β. Παγετός κατά τόπους ισχυρός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

γ. Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

δ. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

Πού θα σαρώσει ο χιονιάς την Τετάρτη (11/1) και την Πέμπτη (12/1)

α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.
[post_ad]Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τη νέα επιδείνωση

Όπως ανέφερε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, η μετεωρολόγος, Χριστίνα Σούζη, από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση. (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τι δήλωσε η Χριστίνα Σούζη)

Για βίαιη επιδείνωση του καιρού από τις επόμενες ώρες σχεδόν σε όλη τη χώρα έκανε λόγο και ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

«Αν δεν χιονίσει και στην τελευταία γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, αυτή η κακοκαιρία δεν πρόκειται να μας αποχαιρετήσει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο μετεωρολόγος. Μάλιστα με σημερινή (09/01/2017) ανάρτηση στο Facebook προειδοποίησε για πολύ ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα της Αθήνας. (Δείτε ΕΔΩ την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου)

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι προγνώσεις του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού, ο οποίος πρόσθεσε ότι κατά τόπους χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στις ακτές της Αττικής, όπως η Ραφήνα και ο Μαραθώνας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι ανέφερε ο υποδιοικητής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς για το νέο κύμα κακοκαιρίας:

Πού χιονίζει τώρα
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) νέο βαρομετρικό χαμηλό κυκλώνει μεγάλο μέρος της χώρας.

Η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία και αργότερα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα είναι οι περιοχές που βρίσκονται στο «επίκεντρο» της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις εκεί, κατά περιόδους, να είναι πολύ έντονες.

Αυτή την ώρα (σ.σ. 18:00) ο χιονιάς κυκλώνει την Αττική. Χιονόπτωση έχουμε σε Βίλια και Δερβενοχώρια, Μέγαρα, Κινέττα και στις γύρω περιοχές. Επίσης χιονίζει στο Διόνυσο και την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Χιονόστρωση έχουμε σε περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας. Τις επόμενες ώρες θα χιονίσει στην Πάρνηθα, ενώ χιονόπτωση και ενδεχομένως χιονόστρωση θα σημειωθεί από αργά το βράδυ στα βόρεια προάστια.

Στις 18:00 το απόγευμα στην Κηφισιά το θερμόμετρο έδειχνε ένα βαθμό υπό του μηδενός.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, χιόνι θα δουν και οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας και δεν αποκλείεται να το στρώσει σε αυτοκίνητα και δέντρα.
Επίσης, αυτή την ώρα χιονίζει πάλι στην Εύβοια και τις Σποράδες ενώ ισχυρή χιονόπτωση έχουμε στο βόρειο Αιγαίο.

Καιρός - ΤΩΡΑ: Πάνω από την Αττική το νέο ΣΦΟΔΡΟ κύμα κακοκαιρίας - Που χιονίζει τώρα Reviewed by Live Tv on 9:21:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.