Προειδοποίηση μετεωρολόγου: Ερχεται υποτροπή του χιονιά! Θα χιονίσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; (Photo)


Υποτροπή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς ο χιονιάς Αριάδη επιμένει και παραμένει πάνω από τη χώρα μας. Πιθανό το ενδεχόμενο... αποζημίωσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο.

Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ "ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ" ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Τις τελευταίες ημέρες, πράγματι, είναι σε εξέλιξη ένας «ιστορικός χιονιάς» για την Ελλάδα. Σημειώθηκαν χιονοπτώσεις (από ασθενείς έως και σφοδρές) σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, κάτι το οποίο είχε να συμβεί πολλά χρόνια.

Δυστυχώς αλλά τα αποτελέσματα ήταν στενάχωρα αν αναλογιστεί κανείς ότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα στους δρόμους, παρέμειναν χωρίς ρεύμα πόλεις μέσα στο έλεος του χιονιά και με θερμοκρασίες στους -17 ℃ και κόπηκε η σύνδεση των πλοίων με νησιά όπου μέχρι και στις παραλίες τους σημειώθηκαν 30 πόντοι χιονιού.

Προσωπικά κρούω τον κώδωνα του κινδύνου όλες αυτές τις ημέρες για να ενημερώσω και να προστατεύσω τους πολίτες αλλά ελπίζω να λειτουργήσει άριστα από εδώ και στη συνέχεια ο κρατικός μηχανισμός αλλά και η πολιτεία διότι τις επόμενες ώρες θα έρθουν και οι -20 ℃ στη βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα ο παγετός εκεί να είναι ιδιαιτέρως ισχυρός.

Ως "δια μαγείας" όμως δεν χιόνισε όσο φαινόταν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη λόγω της κίνησης του βαρομετρικού χαμηλού το οποίο συνδυαζόταν με κατευθύνσεις ανέμων αλλά και άλλων πολλών προγνωστικών παραμέτρων, που δεν ευνοούσαν τις εξάρσεις των χιονοπτώσεων στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Προσωπικά στεναχωρήθηκα για τις προσδοκίες που είχαν οι χιονόφιλοι ειδικά της Αθήνας, μιας και εκεί φαινόταν η μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων σε σχέση με την Θεσσαλονίκη. Αλλά πιστέψτε με, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ (ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Βέβαια αισθάνθηκα δικαιωμένος βλέποντας να χιονίζει στα δυτικά πεδινά και παραθαλάσσια (μέχρι και στην Πάτρα), στα πεδινά και παραθαλάσσια της Κρήτης αλλά και σε πολλές νησιωτικές περιοχές μέχρι και τα λιμάνια, κάτι για το οποίο σας είχα ενημερώσει σχεδόν μια εβδομάδα πριν, όταν την ίδια ώρα, στο διαδίκτυο αλλά και σε δελτία καιρού, δεν "τολμούσε" κάποιος εύκολα να μιλήσει για αυτές ειδικά τις περιοχές.

Ο χιονιάς όμως "κρύβει" εκπλήξεις για τις επόμενες ώρες και μέρες, μιας και φαίνεται ότι δεν θα τα "παρατήσει" τόσο εύκολα με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο υποτροπής του καιρού και εξάρσεων με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και στις λιγοστές περιοχές της Ελλάδας που δεν έχει χιονίσει έως τώρα.
[post_ad]Όλα θα συμβούν κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα το βράδυ-νύχτα έως και το μεσημέρι της Τρίτης, όπου θα εκδηλωθούν πάλι χιονοπτώσεις σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Υπάρχει βέβαια πιθανότητα για πυκνές χιονοπτώσεις και την Τετάρτη το πρωί, αλλά είμαστε ακόμη μακριά μέχρι τότε.

Αν δούμε στον ακόλουθο χάρτη, που υποδηλώνει τις περιοχές που θα δεχτούν χιονοπτώσεις, από αργά το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και την Τρίτη το μεσημέρι (στα βόρεια έως και το βράδυ), σχεδόν στο σύνολο της βόρειοδυτικής, κεντρικής, και βόρειας Ελλάδας θα εκδηλώνονται από ασθενείς έως και πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις.

- Με μπλε χρώμα υποδηλώνονται οι περιοχές χιονοπτώσεων

- Με ροζ χρώμα αντίστοιχα οι περιοχές που θα σημειωθεί ισχυρό χιονόνερο ή χιονόπτωση κατά διαστήματα

- Με πράσινο χρώμα οι περιοχές που θα εκδηλωθούν κυρίως βροχές ή χιονόνερο ή ακόμη και χιονοπτώσεις ακόμη και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα (ορεινά, ημιορεινά, ημιπεδινά).

Για να δούμε, θα κερδίσει τη "μάχη" η Αθήνα; Φαίνεται ΟΡΙΑΚΟ αλλά ως πιθανότητα υπαρκτή. Εύχομαι στην "έξοδο" του ο χιονιάς να αποζημιώσει όσους στεναχώρησε. Από την άλλη πάλι δεν θα μου φανεί περίεργο, ειδικά με αυτές τις διατάξεις των συστημάτων, οι Αθηναίοι να ψάχνουμε νυφάδες σε ξάστερο ουρανό! Θα δούμε λοιπόν γιατί παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξέλιξη της κίνησης αυτών των ψυχρών αερίων μαζών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Να τονίσω ότι όλα τα παραπάνω αφορούν τις προγνωστικές πληροφορίες που αντλούμε από τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία. Ενδεχομένως να υπάρξουν πάλι αλλαγές (τι πρωτότυπο για αυτόν τον χιονιά ειδικά...). Θα σας ενημερώσω!
Καλή Κυριακή φίλοι μου!

Δείτε τον Χάρτη με τις περιοχές που θα χιονίσει, όπως τον ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος.


Προειδοποίηση μετεωρολόγου: Ερχεται υποτροπή του χιονιά! Θα χιονίσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; (Photo) Reviewed by Live Tv on 8:06:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.