Αποσύρεται μετά το σάλο το νομοσχέδιο για τα ζώα


Να αποσύρει το νομοσχέδιο για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, στην υπάρχουσα μορφή του, αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν στους πολίτες πολλές από τις διατάξεις του.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φέρεται έτοιμο να προβεί σε σειρά «διορθωτικών» αλλαγών στις διατάξεις που προκάλεσαν σάλο στους φιλόζωους, και όχι μόνο, πολίτες.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου το νομοσχέδιο αποσύρεται «προς το παρόν» από τη διαβούλευση, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που «αναδείχθηκαν από την έως τώρα διαδικασία».

Ο κ. Αποστόλου δήλωσε ότι το ν/σ ότι θα επανέλθει προς διαβούλευση όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις.

Την άμεση απόσυρση 
του νομοσχεδίου για τα κατοικίδια είχε ζητήσει νωρίτερα και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Τwitter.
Το επίμαχο ν/σ που απέσυρε το ΥΠΑΑΤ περιείχε σωρεία παράλογων διατάξεων τόσο για τα δεσποζόμενα ζώα όσο και για τα αδέσποτα.
[post_ad]Σύμφωνα με προσεκτική μελέτη του περιεχομένου του εν λόγω νομοσχεδίου από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, δεκάδες διατάξεις του αποτελούν μαύρες σελίδες που αντί να επιχειρούν να βοηθήσουν στο υπαρκτό πρόβλημα του περιορισμού των αδεσπότων, το επιτείνουν με νομοθετικές ρυθμίσεις που γυρίζουν χρόνια πίσω την αντιμετώπιση των ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων και αδέσποτων, και παραπέμπουν σε μεθόδους μαζικής εξόντωσης.

Μεταξύ αλλών, απαγορεύει διά ρητών διατάξεων, τη φιλοζωική δράση των πολιτών και των σωματείων, όποιος πολίτης η σωματείο παραβιάσει το νόμο και περιθάλπει η φιλοξενεί η διασώζει και βρίσκει οικογένεια στα αδέσποτα, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο από 5 ως 15 χιλιάδες ευρώ και με ποινή φυλάκισης ενός έτους και περιορίζει το ρόλο των φιλοζωικών σωματείων σε «επικουρικό» του (ανύπαρκτου) έργου των δήμων -και μόνον εφόσον οι Δήμοι το επιτρέπουν.

[skai]

Αποσύρεται μετά το σάλο το νομοσχέδιο για τα ζώα Reviewed by Live Tv on 2:31:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.