Δείτε ποιος είναι ο άγραφος νόμος των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας για τους προδότες


Φοβούνται νέα υπόθεση Λιτβινένκο: Στην απομόνωση σε νοσοκομείο της Βρετανίας μετά από δηλητηρίαση ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας

Ο Σεργκέι Σκρίπαλ εντοπίστηκε αναίσθητος σε παγκάκι στο Σαλίσμπουρι μαζί με μια 33χρονη -

Πριν δέκα χρόνια είχε «δώσει» δεκάδες ρώσους πράκτορες στους Βρετανούς σε αντάλλαγμα για καταφύγιο στη χώρα

Μια νέα υπόθεση Λιτβινένκο φαίνεται πως έχουν να διαχειριστούν οι βρετανικές αρχές, καθώς το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκε αναίσθητος μετά την έκθεσή του σε απροσδιόριστη, προς το παρόν, ουσία ένας ακόμα πρώην Ρώσος πράκτορας.

Ο 66χρονος Σεργκέι Σκρίπαλ δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του
Σαλίσμπουρι της Αγγλίας, όπως συμβαίνει και με μια 33χρονη γυναίκα που πιστεύεται πως είναι συγγενής του και η οποία επίσης εντοπίστηκε αναίσθητη δίπλα του.
[post_ad]Οι δύο Ρώσοι νοσηλεύονται σε απομόνωση στο νοσοκομείο καθώς ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί ποια ήταν η ουσία με την οποία ήρθαν σε επαφή και κατά πόσο αυτή είναι μεταδοτική. Προς το παρόν έχει σφραγιστεί για το κοινό και ένα εστιατόριο στην περιοχή, όπου πιθανολογείται πως βρίσκονταν οι δύο Ρώσοι πριν βρεθούν αναίσθητοι στο παγκάκι.


Αυτόπτης μάρτυρας που τους εντόπισε είπε στο BBC: «Σε ένα παγκάκι καθόταν ένα ζευγάρι, ένας μεγαλύτερος άντρας και μια νεαρή γυναίκα. Φαινόταν να έχει γείρει πάνω του, σαν να είχε λιποθυμήσει. Εκείνος έκανε κάτι παράξενες κινήσεις με τα χέρια του και κοίταζε στον ουρανό.

Ταράχτηκα που τους είδα, αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ πώς να τους βοηθήσω και τους άφησα. Φαινόταν σαν να είχαν πάρει κάτι πολύ δυνατό». 

Ο Σκρίπαλ πριν από δέκα χρόνια περίπου είχε συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες MI6 της Βρετανίας και είχε αποκαλύψει δεκάδες Ρώσους πράκτορες, σε αντάλλαγμα με καταφύγιο στη χώρα. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως δέχτηκε επίθεση «εκδίκησης» από πρώην συναδέλφους του, αν και επισήμως οι αρχές αντιμετωπίζουν το συμβάν ως «τρομοκρατική ενέργεια» χωρίς σαφή ύποπτο.

Αναπόφευκτα το μυαλό όλων πηγαίνει στον Λιτβινένκο, τον πρώην πράκτορα που είχε δηλητηριαστεί την 1η Νοεμβρίου 2006 με πολώνιο 210 με αποτέλεσμα να πεθάνει στις 23 Νοεμβρίου, και αφού προηγουμένως είχε δημοσιοποιήσει την ιστορία του σε όλο τον κόσμο, κατηγορώντας επισήμως τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως υπαίτιο.
Η χήρα του Λιτβινένκο μάλιστα μίλησε στην βρετανική Telegraph: «Φαίνεται παρόμοιο με όσα συνέβησαν στον σύζυγό μου, αλλά χρειαζόμαστε πληροφόρηση. Πρέπει να μάθουμε την ουσία, ήταν ραδιενεργή;».

Πρώτο Θέμα

Δείτε ποιος είναι ο άγραφος νόμος των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας για τους προδότες Reviewed by Live Tv on 12:00:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.