Με 1,2 δισ. δολ. στην Ελβετία ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας


Την ώρα που ο λαός της Βενεζουέλας πεινάει και δεν έχει φάρμακα, δισεκατομμύρια δολάρια, που σύμφωνα με την αντιπολίτευση προέρχονται από τις πωλήσεις πετρελαίου, έχουν καταλήξει σε τράπεζες του εξωτερικού.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», οι νέες αποκαλύψεις επιβεβαιώνονται από την πρόσφατη απόφαση της Ελβετίας να «παγώσει» τους τραπεζικούς λογαριασμούς επτά αξιωματούχων της Βενεζουέλας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και κορυφαίοι υπουργοί, και να τους απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της.

Η Ελβετία, επίσης, εκφράζει την ανησυχία της για την παραβίαση των ατομικών ελευθεριών στη Βενεζουέλα, όπου η αρχή διάκρισης των εξουσιών έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα, όπως υποστηρίζει.
[post_ad]1,2 δισ. «πετροδολάρια» του γενικού εισαγγελέα

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο των ελβετικών αρχών, από τις έρευνες προκύπτει ότι ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Ταρέκ Γουίλιαμ Σαάμπ, διατηρεί 1,2 δισ. δολάρια σε τρεις λογαριασμούς. Κατά τις πληροφορίες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο του συγκεκριμένου αξιωματούχου όσο και άλλων στελεχών της κυβέρνησης του Μαδούρο διαχειρίζονταν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ «αχυράνθρωποι» του καθεστώτος.

Οι επτά αξιωματούχοι με «αποταμιεύσεις» στο εξωτερικό

Οι κυρώσεις των ελβετικών αρχών, συγκεκριμένα, αφορούν: τον αντιπρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος του Μαδούρο, Διοσδάδο  Κασβέγιο, τον υπουργό Εξωτερικών, Νέστωρ Ρεβερόλ, τον αρχηγό της ΕΥΠ, Γκουστάνο Γκονζάλες, την πρόεδρο του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, Τιλισμπάι Λουσένα, τον γενικό εισαγγελέα, Ταρέκ Γουίλιαμ Σαάμπ, τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μαϊκέλ Μορένο, και τον δήμαρχο του Καράκας, Αντόνιο Μεναβίδες.
[capital] [liberal]

Με 1,2 δισ. δολ. στην Ελβετία ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας Reviewed by Live Tv on 8:23:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.