Το Ισραήλ «κονιορτοποιεί» τον «Σουλτάνο»: «Κατοχή στην Κύπρο, σφαγιάζεις Κούρδους και μιλάς;» – «Πρέπει να δράσουμε κατά της Τουρκίας στα διεθνή Φόρα»


Συνεχίζονται τα ισραηλινά πυρά κατά του Ρ. Τ. Ερντογάν. Οπως όλα δείχνουν το Ισραήλ παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων. Επίσης λένε την ωμή αλήθεια όπως είναι, κάτι που δεν κάνει η ελληνική πλευρά, το γιατί, αυτό ας μας το απαντήσουν οι αρμόδιοι.

O Ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Τάξης Γκιλάντ Ερντάν επιτέθηκε στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν χαρακτηρίζοντάς τον αντισημίτη. «Ο αντισημίτης Ερντογάν συνεχίζει να υποστηρίζει την Χαμάς», είπε και δήλωσε πως μετάνιωσε που ψήφισε υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων με την Τουρκία το 2016.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των ενόπλων δυνάμεων ο Ισραηλινός υπουργός τόνισε πως η Ιερουσαλήμ θα έπρεπε να έχει δράσει κατά της Τουρκίας στα διεθνή Φόρα και να έχει αναγνωρίζει την αρμενική γενοκτονία.

Μετά το επεισόδιο με το πλοίο Μαβί Μαρμαρά το 2010 Ισραήλ και Τουρκία, με αμερικανική πίεση, επιχείρησαν να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους το 2016 με την Ιερουσαλήμ να αποδίδει αποζημιώσει στις οικογένειες των νεκρών του Μαβί Μαρμαρά.

«Είναι παράξενο μια χώρα όπως η Τουρκία που σφαγιάζει τους Κούρδους και ασκεί κατοχή στη βόρεια Κύπρο να γίνεται αποδεκτή από τη Δύσης ως ένα νόμιμο κράτος», είπε ο Ισραηλινός υπουργός.

Τα σχόλια του Ερντογάν έρχονται μετά την ανταλλαγή σκληρών δηλώσεων μεταξύ Ερντογάν και Νετανιάχου με αφορμή τα γεγονότα στα σύνορα του εβραϊκού κράτους με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε απαντήσει στον Ερντογάν λέγοντας πως «Όποιος ασκεί κατοχή στη βόρεια Κύπρο, εισβάλει στις κουρδικές περιοχές και σφαγιάζει πολίτες στο Αφρίν δεν δικαιούται να ομιλεί».

Οι δύο άνδρες, ο κ. Νετανιάχου και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, αντάλλαξαν χθες βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Ξεκίνησε τη σύγκρουση ο κ. Ερντογάν με αφορμή τις δολοφονίες 17 Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό για να απαντήσει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, ανταπάντησε χθες το βράδυ, αφού στο μεταξύ, ντυμένος με ρούχα παραλλαγής, επισκέφθηκε τμήματα του κατοχικού σρατού, που συμμετείχαν στην εισβολή εναντίον της Συρίας, στην περιοχή του Αφριν.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία, Sammy Revel, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, τα εξής:
[post_ad]Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Νετανιάχου για Ερντογάν: Δεν έχει συνηθίσει να του αντιμιλάνε. Πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει. Όποιος έχει καταλάβει την Βόρεια Κύπρο, έχει εισβάλει στη ζώνη των Κούρδων και σφάζει πολίτες στην Αφρίν δεν πρέπει να μας κάνει μαθήματα για αξίες και ηθική”.

Το tweet του Ισραηλινού Πρέσβη Sammy Revel στην αγγλική ακολουθεί:

Την ίδια στιγμή, στις προκλήσεις της Τουρκίας αναφέρθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα «Πρέπει να μπει ένα τέλος” είπε ο Κριστόφ Σαντεπί που εξήγησε ότι «το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα, επίσης για τη Γαλλία και για την Ευρώπη».

Ο ίδιος υπενθύμισε τη σαφή θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα σε αυτό το θέμα και υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι «διάλογος και συνεργασία είναι σημαντικά όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για την Ευρώπη.»

Την ίδια στιγμή τα γαλλικά χτυπήματα συνεχίζονται.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας έφθασε το 7,4% πέρυσι. Αλλά το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών και το αυξημένο επίπεδο του πληθωρισμού δημιουργούν ανησυχία, σημείωνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Les Echos. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα παραλείψει να παρουσιάσει ως τρόπαιο. Η Τουρκία κατέγραψε πέρυσι ρυθμό ανάπτυξης 7,4% σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Μια επίδοση πολύ καλύτερα από αυτή του 2016 (3,2%) που σημαδεύθηκε από την απόπειρα πραξικοπήματος, τις μαζικές εκκαθαρίσεις και μια σειρά επιθέσεων που οδήγησαν σε βουτιά (-30%) τα τουριστικά έσοδα.Το τελευταίο τρίμηνο, το ΑΕΠ της Τουρκίας αυξήθηκε κατά 7,3% – το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης μεταξύ των χωρών της Ομάδας των 20 (G20). Μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου, ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 11,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναθεωρήθηκαν επί τω βελτίω.

Συγκρίσιμη με την Κίνα και την Ινδία

«Η ανάπτυξη κατά 7,4% τοποθετεί την Τουρκία πολύ πάνω από τους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη και, υποθέτω, στην ίδια στρατόσφαιρα με την Κίνα και την Ινδία», σχολιάζει ο οικονομολόγος Τίμοθι Ας σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η Κίνα και η Ινδία κατέγραψαν ρυθμό ανάπτυξης 6,9% και 7,1% τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η πολιτική μακροημέρευση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τον Μάρτιο γιόρτασε τα 15 του χρόνια στην εξουσία, ανέκαθεν στηριζόταν στις οικονομικές του επιτυχίες. Η αυταρχική του στάση, ωστόσο, τον έχει αποξενώσει από ένα μέρος του πληθυσμού, έχει επιβραδύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και έχει πλήξει τον ενθουσιασμό των ξένων επενδυτών τα τελευταία χρόνια.

Για να διατηρηθεί η ανάπτυξη μετά το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση τον Απρίλιο του 2016, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εφάρμοσε, αυτούς τους τελευταίους μήνες, μια πολιτική δημοσιονομικής τόνωσης, επεκτείνοντας σημαντικά το ταμείο εγγυήσεων των τραπεζικών πιστώσεων και αυξάνοντας τους μισθούς. Παράλληλα, ακολούθησε μια πολιτική σημαντικών έργων.

Το αποτέλεσμα; Η εγχώρια κατανάλωση (+7,4%) οδήγησε στην ανάπτυξη. Ο τομέας υπηρεσιών (+10,7%), η μεταποιητική βιομηχανία (+9,2%) και οι κατασκευές και τα δημόσια έργα (+8,9%) αποτέλεσαν επίσης κινητήριους παράγοντες της ανάπτυξης.

Επιβράδυνση ενόψει

Ωστόσο, η γενικότερη εικόνα δεν είναι το ίδιο ρόδινη. Ο πληθωρισμός είναι δύο φορές πιο αυξημένος από τοn στόχο της κεντρικής τράπεζας (10,26% τον Φεβρουάριο).Το τουρκικό νόμισμα έχει επίσης υποτιμηθεί σε σχέση με το δολάριο το 2017. «Ο συνδυασμός μιας ισχυρής και μη ισορροπημένης ανάπτυξης και ενός αυξημένου πληθωρισμού δημιουργεί κινδύνους για υπερθέρμανση της τουρκικής οικονομίας» προέβλεψε η Capital Economics.

Απέναντι σε αυτούς τους κινδύνους, αναμένεται επιβράδυνση της τουρκικής οικονομίας. Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs επίσης προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 4% το 2018.

Πηγή: pentapostagma

Το Ισραήλ «κονιορτοποιεί» τον «Σουλτάνο»: «Κατοχή στην Κύπρο, σφαγιάζεις Κούρδους και μιλάς;» – «Πρέπει να δράσουμε κατά της Τουρκίας στα διεθνή Φόρα» Reviewed by Live Tv on 10:21:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.