Αν δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ, τότε είσαι εθνικιστής, ομοφοβικός, φασίστας και ρατσιστής


«Πας μη Συριζαίος, βάρβαρος» είναι το δόγμα με τ’ οποίο επιχειρούν να στρέψουν την κοινωνία υπέρ τους. Αν δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ, τότε είσαι εθνικιστής, ομοφοβικός,  φασίστας και ρατσιστής. Είδα και ξαναείδα το επίμαχο βίντεο, άκουσα και ξανάκουσα τα λόγια του Τάκη Τσουκαλά για να καταλήξω να πω με πάσα βεβαιότητα πως ο τρόπος με τον οποίο δρουν, πλέον, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είναι για γερά νεύρα.

Γράφει η Eleni Kritsidima

Ειδήσεις που ξεκινούν από αυτά αποτελούν μόνο τον ορισμό της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Το εξωφρενικό είναι πως οι πολίτες αρκούνται στην ανάγνωση και την αναπαραγωγή τους. Πιστεύουν όσα διαβάζουν κι ακούν, τη στιγμή που η πραγματική αλήθεια, εντελώς διαφορετική από τη διαφαινόμενη, είναι μπροστά τους μ’ ένα κλικ.

Κι επικαλούμαι ως πιο τρανταχτό παράδειγμα την αναφορά του Τάκη Τσουκαλά στον Αντετοκούμπο, όχι γιατί είναι το πιο πρόσφατο αλλά γιατί σχετίζεται με τον αθλητισμό, το πάθος των περισσότερων.

Τόσον καιρό, απέδιδα την αγνόηση της παραποίησης στην αδιαφορία της πλειοψηφίας για την πολιτική. Παρά ταύτα, δεν περίμενα την ίδια αντίδραση τούτη τη φορά. Μόλις είδα τα πρώτα δημοσιεύματα να κυκλοφορούν, σκέφτηκα πως ο κόσμος «δεν θα το μασούσε». Θα άκουγε την εκπομπή και θα κατέληγε στο αυτονόητο, πως δεν υπήρχε – δηλαδή- ουδεμία ρατσιστική, λεκτική επίθεση.

Κι όμως… Αυτός ο κόσμος με διέψευσε ξανά! Κι ακόμα μία φορά με εξέπληξε με την ευκολία που μασά κι αναμασά ο,τι του σερβίρεται από τα υπόγεια «μαγειρεία» ειδήσεων του Μαξίμου.

Δε χρειάζεται να ασχολείσαι φανατικά με τ’ αθλητικά και δεν απαιτείται να είσαι Ολυμπιακός για να παραδεχτείς πως ο Τσουκαλάς είναι το μοιραίο θύμα μιας στοχευμένης επίθεσης με απώτερο στόχο τον Ολυμπιακό. Αρκεί ν’ ακούσεις την εκπομπή.

Καθ’ όλη τη διάρκειά της, ο διάλογος των δύο παρουσιαστών εξελίσσεται γύρω από  τον πρόσφατο αγώνα μπάσκετ μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων. Ο Τσουκαλάς πράγματι αποκαλεί πίθηκο τον Αντετοκούμπο αλλά η αναφορά του στον Θανάση δεν σταματάει εκεί. Στη συνέχεια ακούγεται πεντακάθαρα «Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του». Πως γίνεται να είναι ρατσιστής μ’ έναν από τους δύο;

Εν τούτοις, φαίνεται  πως η απομόνωση φράσεων αποτελεί αγαπημένη τακτική συναδέλφων, που δρουν κι εργάζονται για τα συμφέροντα των κυβερνητικών στελεχών.

Το αν είναι ή όχι ρατσιστής ο Τσουκαλάς αποδεικνύεται από τις εκδηλώσεις συμπαράστασης έγχρωμων, αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας. Το απήντησε κι ο ίδιος, τονίζοντας πως έχει φωτογραφηθεί με τα δύο αδέρφια και ζητώντας συγγνώμη.

Ορθά έπραξε και ζήτησε συγγνώμη,  διότι προσέβαλλε έναν άνθρωπο. Όπως θα τον προσέβαλλε κι αν τον αποκαλούσε «βλάκα». Άραγε και τότε θα στηνόταν η ίδια σκευωρία εις βάρος του; Και πάλι θα του καταλόγιζαν ρατσισμό; «Φαντάζομαι όχι» προτρέχει να αποκριθεί η λογική μου, αλλά «Από δαύτους όλα μπορείς να τα περιμένεις» είναι η απάντηση που πρέπει.

Όπως όλα -και περισσότερα από αυτά που θα περιμέναμε- συνέβησαν: επιστολή της γ.γ.Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επέμβαση ΕΣΡ, παρέμβαση εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και ένα υποτιθέμενο, αλληλέγγυο μήνυμα Τσίπρα με φωτογραφία (που με κάνει να οδύρομαι, καθώς οι φόροι που πληρώνω καταλήγουν σ’ επικοινωνιολόγους που σκαρφίζονται ευτελείς τρόπους καπήλευσης ανθρώπων).

Λες κι ο Τσουκαλάς δεν κάνει είκοσι χρόνια εκπομπές. Λες και τον ακούσαμε τώρα, πρώτη φορά. Λες και δεν έχουν περάσει άλλοι έγχρωμοι παίκτες από τον Ολυμπιακό και τους αντιπάλους του. Λες και καταπίεζε τόσα χρόνια τη δήθεν ρατσιστική του φύση.  Ξέρουμε ποιος είναι, ξέρουν ποιος είναι!  Γι’ αυτό κι έδρασαν έτσι, μόλις τους δόθηκε η αφορμή. Ήθελαν να βάλλουν τον Ολυμπιακό και δημιούργησαν την ευκαιρία να «χτυπήσουν» ταυτόχρονα τον συγκεκριμένο παρουσιαστή, διότι αυτός είναι που παρακολουθούν συστηματικά φίλαθλοι και οπαδοί, αυτός είναι ο καλοσυνάτος τύπος που χαιρετούν στο δρόμο και ζητούν σέλφι μαζί του όλοι, ανεξαρτήτως ομάδας.

Δε δύναμαι να δώσω διαφορετική  εξήγηση, αφού το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δε βρήκε ετέρα αιτία (στην ίδια ή  οποιαδήποτε άλλη εκπομπή), αντικρουόμενη στις Αρχές του, για να επέμβει. Δεν ενοχλήθηκε, δεν του επέρριψε ευθύνες για βαριές, υβριστικές εκφράσεις, ούτε για κακή χρήση της γλώσσας. Αντιθέτως, επενέβη για μια ανύπαρκτη, ρατσιστική επίθεση.

Όσο για τη Γενική Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου…ίσως ήταν καλύτερα να πάψουν να ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα του ρατσισμού και να δουν – επιτέλους- τα μαύρα τσιμπούρια που έχουν παρεισφρήσει εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Φευ, για τις φυλλάδες και τους γραφιάδες τους. Θλίψη και θυμός, γιατί εξελίσσουν το φαινόμενο του αυριανισμού σε κάτι πολύ χειρότερο του. Χτυπούν ανθρώπους, άσχετους με τις πολιτικές εξελίξεις, αποστασιοποιημένους από τα κόμματα. Τουλάχιστον, ο Κουρής υπηρετούσε τα δικά του συμφέροντα. Αυτοί δείχνουν να είναι εκτελεστικά όργανα.

Τα κυβερνητικά στελέχη τρέφουν μένος για τον πρόεδρο της πειραϊκής ομάδας, είναι γνωστό. Μάλιστα, σε μια εκδήλωση τον περασμένο Μάρτιο, βουλευτής της περιοχής είχε πει off the record σε δημοσιογράφους  «Όποιος είναι με τον Ολυμπιακό, είναι απέναντί μας». Κι αυτή η φράση μαρτυρά και συνάμα δικαιολογεί πολλά απ’ όσα διαδραματίζονται τελευταία.

Η Σταυρούλα Αντωνάκου (Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια & πρώην αρχηγός του γυναικείου πόλο του Ολυμπιακού) πρόσφατα σχολίασε:

«Ο Τάκης Τσουκαλάς ζήτησε συγγνώμη για ένα σχόλιο του,το οποίο ήταν μεν άστοχο αλλά όπως είπε δεν ήθελε να προσβάλει τον άνθρωπο η’ την οικογένεια Αντετοκούμπο. Τώρα,λοιπόν,που ένας άνθρωπος είπε συγγνώμη και διευκρίνισε τι εννοούσε,θα του πείτε συγγνώμη για το μπούλινγκ που δέχτηκε,εξαιτίας “κάποιων”,που εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός; Η συγγνώμη είναι μεγάλη υπόθεση,ειδικά όταν λέγεται δημόσια,κάτι το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει να συμβαίνει στην χώρα μας,από πολλούς! Ο Τάκης Τσουκαλάς δεν έχει υπάρξει ρατσιστής,απλός οπαδός είναι… Η εκμετάλλευση της λέξης ρατσισμού έγινε ‘καραμέλα’ και αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης στις μέρες μας. Οι πραγματικά ευαίσθητοι άνθρωποι για τα δικαιώματα των ανθρώπων,κάποια στιγμή πρέπει να αντισταθείτε στο παραμύθι κάποιων,που αν πραγματικά πίστευαν στην έννοια της δικαιοσύνης δεν θα είχαν επιλεκτικές ευαισθησίες…»

Είμαι βέβαιη πως το ερώτημα θα παραμείνει ρητορικό. Ουδείς θα ενδιαφερθεί να ζητήσει «συγγνώμη» από τον Τσουκαλά και τον κάθε «Τσουκαλά» που έγινε ο στόχος της κυβερνητικής φαρέτρας. Κι ούτε θα ζητήσει απ’ όποιους άλλους «Τσουκαλάδες» λερώσουν στο μέλλον. Έντιμη, καθάρια, «συγγνώμη» ακούγεται μόνο από έντιμους, καθάριους ανθρώπους. Εξαρτημένοι από την εξουσία, θαυμαστές δικτατόρων και οι υπηρέτες αυτών δεν συνηθίζουν τέτοιες συμπεριφορές. Αυτοί παραμένουν αμετανόητοι. Σταθεροί στην άποψή τους πως όποιος δεν είναι μαζί τους είναι απέναντί τους. Συνεχίζουν ακάθεκτοι να δολοφονούν χαρακτήρες.

Πηγή: meaculpa.gr

Αν δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ, τότε είσαι εθνικιστής, ομοφοβικός, φασίστας και ρατσιστής Reviewed by Live Tv on 9:23:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.