Δολοφονία φοιτήτριας: Συναγερμός στις φυλακές Γρεβενών - Στην απομόνωση ο 21χρονος


Την ώρα που ο19χρονος αλβανικής καταγωγής μεταφέρεται σε άλλη φυλακή μετά τον ξυλοδαρμό του, ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση δολοφονίας της Ελένης, αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών.

Σχέδιο προκειμένου να μην πέσει ο 21χρονος Ροδίτης, θύμα επίθεσης εντός των φυλακών Γρεβενών, καταστρώνει η διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος, όπου αναμένεται να οδηγηθεί άμεσα ο ένας εκ των κατηγορουμένων για την άγρια δολοφονία της Ελένης, στη Ρόδο.

Ο ξυλοδαρμός του έτερου κατηγορούμενου, του 19χρονου αλβανικής καταγωγής, στις φυλακές του Αυλώνα από συγκρατούμενούς του, έχει σημάνει συναγερμό ώστε να αποφευχθεί παρόμοιο περιστατικό στα Γρεβενά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διεύθυνση των φυλακών έχει λάβη ήδη έκτακτα και αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς αναμένεται εκεί τις επόμενες ώρες ο 21χρονος.

Ο νεαρός Ροδίτης θα παραμείνει για αρκετές ημέρες σε ειδικό κελί των φυλακών, απομονωμένος από τους υπόλοιπους κρατούμενους, ενώ ήδη έχουν δοθεί αυστηρές εντολές στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

Ο ξυλοδαρμός του 19χρονου και η μεταφορά του
Ο 19χρονος είχε μεταφερθεί τη Δευτέρα (10/12) στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, όπου και είχε τοποθετηθεί σε κελί μόνος του.

Άγνωστο πώς όμως, μπήκαν σε αυτό συγκρατούμενοί του και τον ξυλοκόπησαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για εξετάσεις.

Εκεί, κρίθηκε ότι τα τραύματά του δεν χρήζουν νοσηλείας και επέστρεψε στις φυλακές Αυλώνα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, για το περιστατικό του ξυλοδαρμού έχει ξεκινήσει έρευνα και παράλληλα, ο 19χρονος μετάγεται σε άλλη φυλακή.

Η σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης:

«Σε σχέση με συμβάν στη φυλακή Αυλώνα γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Ο προσωρινά κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του Υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους. Στο Κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο Κατάστημα Κράτησης. Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».

Δολοφονία φοιτήτριας: Συναγερμός στις φυλακές Γρεβενών - Στην απομόνωση ο 21χρονος Reviewed by Live Tv on 10:15:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.