Ελεύθερος ο Ριχάρδος – Διασυρμός της ελληνικής δικαιοσύνης και της ελληνικής αστυνομίας


Δεν πέρασαν παρά μόνο 24 ώρες και η προφυλάκιση του φερόμενου ως επικεφαλής της «μαφίας του χρυσού» ενεχυροδανειστή Ριχάρδου μετατράπηκε σε αποφυλάκιση και μάλιστα μετ’ επαίνων.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα, δόθηκε εντολή για την προφυλάκιση του Ριχάρδου Μυλωνά που είναι και ο βασικός κατηγορούμενος στη θρυλική πια υπόθεση της «χρυσής μαφίας», η οποία μάλιστα, διά στόματος πρωθυπουργού, έγινε και θέμα στη Βουλή των Ελλήνων.

Επισημαίνεται πως πρόκειται για μια υπόθεση η οποία συντάραξε το πανελλήνιο, δεδομένης της ιδιότητας των κατηγορουμένων αλλά και λόγω των συσσωρευμένων ανακλαστικών από τη δεκαετή κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.
Πέραν από τους ιδιοτελείς λόγους που επέβαλαν σε πολιτικά πρόσωπα και κόμματα να εκμεταλλευτούν την εξάρθρωση αυτού του κυκλώματος Χρυσοδάκτυλων, η ίδια η κοινωνία επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και ανέμενε με αγωνία τις αποφάσεις των δικαστικών λειτουργών. Εξαρχής προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι η δικογραφία σχηματίστηκε σχεδόν κατά αποκλειστικότητα από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου χωρίς την εμπλοκή και την ανάλυση των δεδομένων από τα ανώτερα όργανα της ΕΛ.ΑΣ. και της Διεύθυνσης Ασφαλείας.

Ένα έγγραφο και μάλιστα του Υπουργείου Οικονομικών στάθηκε ικανό να αποδομήσει όλη τη δικογραφία, να προκαλέσει τον πρωτοφανή διασυρμό της Δικαιοσύνης, αλλά και να αποκαλύψει την απίστευτη επιπολαιότητα των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που ενεπλάκησαν στη σύνταξη αυτής της δικογραφίας.
[post_ad]Ανώτεροι δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν αργά το μεσημέρι της Τρίτης στο zougla.gr πως την κύρια ευθύνη για αυτήν την απίστευτη εξέλιξη φέρει η αρμόδια ανακρίτρια Σταυρούλα Μπελδέκα. Aν και οι δικηγόροι των κατηγορουμένων την είχαν προϊδεάσει για την ύπαρξη αυτού του εγγράφου του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο δεν στοιχειοθετείται το κακούργημα της λαθρεμπορίας, αφού δεν δασμολογούνται οι εξαγωγές και του χρυσού προς την Τουρκία (μη κοινοτική χώρα), η εν λόγω ανακρίτρια δεν έσπευσε να εξετάσει αυτήν τη «λεπτομέρεια».

Η κυρία Μπελδέκα είχε προσφάτως χρηματίσει ειδικός σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή, γεγονός που σημαίνει πως εκ των πραγμάτων θεωρείται κατά τεκμήριον ικανή. Ερώτημα λοιπόν: πώς της διέφυγε η ισχύς αυτού του κρίσιμου για την υπόθεση νόμου;

Στην αλυσίδα των ευθυνών, στη δεύτερη θέση, σύμφωνα πάντα με ανώτερους δικαστικούς κύκλους, βρίσκεται ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος διαχειρίστηκε μηχανικά το διαβιβαστικό που του απέστειλε η ανακρίτρια.
Όμως, οι ίδιοι δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν πως η «ζημιά» προκλήθηκε από τη σπουδή αλλά και το έλλειμμα επαγγελματισμού των αρμοδίων αστυνομικών οργάνων που ασχολήθηκαν με το προανακριτικό έργο και τον σχηματισμό της δικογραφίας.

Κατόπιν όλων τούτων προκαλεί ερωτήματα ο τρόπος και η μέθοδος που επελέγη για τη μαζική διασπορά σε όλα τα ΜΜΕ, κύρια, δευτερεύοντα και τριτεύοντα, του συνόλου της δικογραφίας προκειμένου να δημοσιευθεί. Έμπειροι νομικοί κύκλοι δήλωναν πάντως στο zougla.gr την Τρίτη πως η αστυνομία διαθέτει στελέχη που είναι εξαιρετικά έμπειρα και γνωρίζουν άριστα το νομικό πλαίσιο που διέπει τέτοιου είδους υποθέσεις. Κρίσιμο ερώτημα: γιατί δεν συμβουλεύθηκαν τα στελέχη αυτά της ΕΛ.ΑΣ.;

Πέραν όλων τούτων διερωτάται ο αφελής πολίτης πώς είναι δυνατόν να παρασύρθηκε και η ίδια η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη Βουλή προέβη σε αναφορά στην εξάρθρωση του κυκλώματος και στη σύλληψη του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μυλωνά. Δεν ήταν μία απλή αναφορά.

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε και πολιτική επιχειρηματολογία εξαίροντας την εξάρθρωση της οργάνωσης και επισημαίνοντας πως ο εν λόγω κατηγορούμενος ενεχυροδανειστής «απομυζούσε την ελληνική κοινωνία». Μετά την αποφυλάκισή του, δηλαδή, δεν θα απομυζά την ελληνική κοινωνία, αν υποθέσουμε ότι το έκανε; Και αν όντως την απομυζά, τότε πώς η Δικαιοσύνη και με ποια όπλα μετά το φιάσκο θα καταφέρει να τον σταματήσει;

Ανίκανοι οι αστυνομικοί, δημιούργησαν μια ανύπαρκτη υπόθεση

Την ευγνωμοσύνη του στην κυρία ανακρίτρια αλλά την οργή του προς τις αστυνομικές αρχές εξέφρασε ο δικηγόρος του Ριχάρδου Μυλωνά, Αλέξης Κούγιας. Ο κ. Κούγιας μιλώντας στο newsit.gr, μίλησε για κατάχρηση εξουσίας από κάποιους, είπε ότι κάποιοι παραπλάνησαν ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα έχει συμβεί μόνο άλλη μια φορά στην υπόθεση του Στιβ Κακέτση ο οποίος είχε μείνει άδικα στην φυλακή για 11 μήνες.

«Ο κ. Ριχάρδος Μυλωνάς θα είναι ελεύθερος. Θα είναι ελεύθερος γιατί η ελληνική δικαιοσύνη αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι όσοι προσπαθούν να την χρησιμοποιήσουν για τους δικούς τους λόγους είτε αυτοί είναι διωκτικές αρχές είτε θεσμικά πρόσωπα που νομίζουν ότι έτσι θα αποκομίσουν κέρδη στο τέλος εκτίθενται. Οι Έλληνες δικαστές είναι έντιμοι και ολοκληρωμένες προσωπικότητες και ποτέ δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα αδικήσουν κάποιον άνθρωπο», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Και πρόσθεσε: «Η κα πρόεδρος από χθες το μεσημέρι που πήρε απαντήσεις από την ΑΑΔΕ ότι η ισχυρισμός μας ότι δεν υπάρχει λαθρεμπορία στην εξαγωγή χρυσού προς την Τουρκία είναι πραγματικός και νόμιμος και αληθής χειρισμός και ενεργοποίησε την διαδικασία του άρθρου 286 του κώδικα ποινής δικονομίας που ορίζει ότι όταν αποδεικνύεται από την διερεύνηση της ανακριτικής διαδικασίας ότι ένας ο οποίος κατηγορείται είναι αθώος ή διαπιστώνει ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται δεν υφίσταται ενεργοποιεί αυτή την διαδικασία και αυτόματα μένει ο κατηγορούμενος ελεύθερος. Αυτό είχε ενεργοποιηθεί μόνο μια φορά στην υπόθεση Κακέτση όταν αδίκως είχε κατηγορηθεί και αδίκως είχε μείνει στις φυλακές για 11 μήνες. Είμαι ευτυχής γιατί αυτό που έχω πει χρόνια στην καριέρα μου δεν έχω συναντήσει είτε σε δική μου υπόθεση είτε σε υποθέσεις συναδέλφων αθώο άνθρωπο να καταδικάζεται είναι αλήθεια. Μπορεί να ταλαιπωρείται αλλά η ελληνική δικαιοσύνη είναι απόρθητο οχυρό και δεν πέφτει. Αυτό είναι μήνυμα για όσους και σε αυτή την εποχή που είναι δύσκολη για εμάς έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να χρησιμοποιήσουν την δικαιοσύνη. Είτε αφορά πολιτικά πρόσωπα είτε μεγάλους επιχειρηματίες. Αποτελεί δικαίωση για τους εντολείς μας και δική μας δικαίωση και κάναμε περήφανο το σώμα των δικηγόρων».

Ο Ριχάρδος μου ζήτησε να μην τον εγκαταλείψω

«Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή διατυμπάνισε την αθωότητά του. Σε προσωπικό επίπεδο το μόνο που μου ζήτησε όταν κρατήθηκε προσωρινά είναι ότι θα υποσχεθώ ότι δεν θα τον εγκαταλείψω και θα φροντίσω την οικογένεια του και τα πέντε παιδιά του. Είναι ιδιαίτερα ευτυχής γι αυτή την εξέλιξη. Δεν ξέρει αν θα πρέπει να χαρεί γιατί σε όλη του την ζωή θα έχει ένα στίγμα με όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα. Θα αφεθεί ελεύθερος τις επόμενες ώρες η κα ανακρίτρια έχει ζητήσει να μην μεταχθεί στις φυλακές Ναυπλίου. Θα αφεθούν όλοι ελεύθεροι. Δεν υπάρχει αδίκημα», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Στην υπόθεση αυτή διαπράχθηκε κατάχρηση εξουσίας

Ο γνωστός ποινικολόγος είπε ακόμα δίνοντας πολιτική χροιά στην τοποθέτησή του: «Στην υπόθεση αυτή δυστυχώς διαπράχθηκε ένα από τα πλέον απεχθή αδικήματα η κατάχρηση εξουσίας. Φιλόδοξοι και ανίκανοι αστυνομικοί που δεν τιμούν τον όρκο τους δημιούργησαν μια ανύπαρκτη υπόθεση. Επέλεξαν να την οδηγήσουν στην δικαιοσύνη αυτή την στιγμή που δοκιμάζεται η ίδια η δημοκρατία. Κάποιοι προσπαθούν να επηρεάσουν την δικαιοσύνη για τους δικούς τους σκοπούς και παραπλάνησαν τον κύριο πρωθυπουργό που έκανε το ατόπημα να μιλήσει γι αυτή την υπόθεση και να προκαταδικάσει τον εντολέα μου στην Βουλή. Παραπλάνησαν τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης αλλά δεν κατάφεραν να παραπλανήσουν την κυρία ανακριτή η οποία προς τιμήν της ενεργοποίησε αυτή την διαδικασία και έτσι πολύ γρήγορα μένει ελεύθερος ο άνθρωπος αυτός και ευτυχώς με συνέπειες την φυλάκισή του αλλά όχι και την ψυχική του ταλαιπωρία να είναι μαζί με δολοφόνους με εμπόρους ναρκωτικών με βιαστές να είναι στις φυλακές. Αυτή η ταλαιπωρία θυμάμαι τον Στιβ Κακέτση που βγήκε από τις φυλακές άλλος άνθρωπος».

Ακούστε τι είπε ο Αλέξης Κούγιας:


Ελεύθερος ο Ριχάρδος – Διασυρμός της ελληνικής δικαιοσύνης και της ελληνικής αστυνομίας Reviewed by Live Tv on 1:13:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.