Τσίπρας: Θα θέσουμε τις ζωές των μεταναστών ως απόλυτη προτεραιότητα


«Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση είναι ένα εργαλείο που θα δώσει στη διεθνή κοινότητα ένα σύνολο κανόνων που θα διέπουν τη διαχείριση της μετανάστευσης και των αναγκών των μεταναστών, ούτως να διευκολύνει την ασφαλή και ομαλή υποδοχή των μεταναστών και να αντιμετωπίζει τις γενεσιουργές αιτίες της μετανάστευσης και να πατάξει τα εγκληματικά δίκτυα που εμπλέκονται στη μετανάστευση», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Υπό αυτή την έννοια δεχόμαστε να προστατέψουμε τις ζωές των μεταναστών και να θέσουμε τις ζωές τους ως την απόλυτη μας προτεραιότητα.

«Ο ελληνικός λαός, παρά τις δυσκολίες και τις σκληρές συνθήκες τις οποίες βίωσε, έδειξε στον κόσμο πώς να φερόμαστε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, βασιζόμενοι στην αλληλεγγύη», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Διακυβερνητικής Διάσκεψης για την υιοθέτηση του Παγκόσμιου Συμφώνου για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση, που διεξάγεται στο Μαρακές.

Υπογράμμισε, παράλληλα, τη δέσμευση της Ελλάδας «να συμβάλει ώστε να λειτουργήσει το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση ως ένα αποτελεσματικό πολιτικό πλαίσιο συνεργασίας που δεν εμποδίζει, αλλά, αντίθετα, υπάρχει για να στηρίξει τις προσπάθειές μας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο προς μια ασφαλή και καλά διαχειριζόμενη μετανάστευση».
[post_ad]Οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν παγκόσμιες απαντήσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην ελληνική εμπειρία από τη μεταναστευτική κρίση. «Η χώρα μου βίωσε τη μετανάστευση των δικών της πολιτών και είναι και χώρα διέλευσης για μετανάστες, που επιθυμούν να φτάσουν σε άλλα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τεράστιες ροές προσφύγων και μεταναστών ροές από το 2015.

«Βάσει αυτής της εμπειρίας είμαστε πεπεισμένοι ότι η κατανόηση των προτεραιοτήτων, των προσδοκιών και των ανησυχιών, τόσο των χωρών προέλευσης και διέλευσης όσο και των χωρών υποδοχής, είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις παρούσες προκλήσεις», είπε και συνέχισε:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεπεράσουμε τις διαφορετικές προσεγγίσεις και να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε την υποχρέωση, αλλά και δικαίωμα να εξομαλύνουμε το φαινόμενο σε εθνικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι καμιά χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη μετανάστευση από μόνη της. Χρειαζόμαστε πολύπλευρες απαντήσεις στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα συνέβαλε στη διαδικασία που μας οδήγησε εδώ, σήμερα, με αυθεντικό ενδιαφέρον να συμβάλει στην εξεύρεση κοινού εδάφους. «Πιστεύουμε», πρόσθεσε, «πως έχουμε καταλήξει σε μια ευρεία συμφωνία για ένα Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση που, μέσω των στόχων και των προτεινόμενων δράσεων, αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες όλων των κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών με δίκαιο, ισόρροπο και συνεκτικό τρόπο».

hellas-now

Τσίπρας: Θα θέσουμε τις ζωές των μεταναστών ως απόλυτη προτεραιότητα Reviewed by Live Tv on 2:18:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.