Κάθε μέρα οι Γάλλοι στους δρόμους διαμαρτύρονται για την εξαθλίωση της Ευρώπης


Κάθε μέρα οι Γάλλοι στους δρόμους διαμαρτύρονται για την εξαθλίωση της Ευρώπης: Κάτι συμβαίνει στην Ευρώπη, που τα μεγάλα ΜΜΕ δεν μεταδίδουν, σιωπούν και αποκρύπτουν. Είναι οι αντιδράσεις χιλιάδων πολιτών από όλες τις χώρες και από όλες τις κοινωνικές τάξεις, που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εξαθλίωσης, τις οποίες θέλουν να παγιώσουν οι μεγάλοι παίχτες της διεθνούς σκηνής, ιδιαίτερα στην γηραιά ήπειρο. Οι ευρωπαίοι πολίτες δεν θα παραδοθούν στα κελεύσματα αυτά. Χαρακτηρίζοντας ηγετίσκους, όλους αυτούς που εκτρέπουν την πολιτική τάξη στην Ευρώπη, εδώ και πολύ καιρό, κάθε μέρα βρίσκονται στους δρόμους και αμφισβητούν τη νέα τάξη πραγμάτων. Ο γαλλικός λαός, εδώ και 16 μέρες, είναι στις πλατείες διαφόρων πόλεων της Γαλλίας. Σε Παρίσι, Ρεν, Λιλ, Μπορντό, Μασσαλία, Λυών, Γκρενομπλ, Ναντη και αλλού, όπως και σε άλλες πλατείες ευρωπαϊκών χωρών σε Ισπανία, Βέλγιο ή στην Γερμανία.

Όπως γράφει η Μαρία Δεναξά, από το Παρίσι, πολίτες από κάθε πολιτικό και κοινωνικό ορίζοντα, συγκεντρώνονται κάθε βράδυ και μέσα από συζητήσεις αμφισβητούν τις σημερινές οικονομικές πολιτικές, που έχουν εξαθλιώσει τις ζωές μας, κατακρίνοντας τους ηγετίσκους τους κι ότι επίσης θεωρείται «κατεστημένο».

Το κίνημα αυτό, μέρα με την ημέρα, γιγαντώνεται στη Γαλλία, σε σημείο τέτοιο, που να προκαλεί έντονη ανησυχία στην γαλλική πολιτική τάξη, που προσπαθεί με κάθε μέσο να το καταστείλει. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, προχθές, τα γαλλικά ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, που επιχείρησαν να διαδηλώσουν έξω από το προεδρικό μέγαρο, κρατώντας ένα πανό, στο οποίο έγραφε: «Πεινάμε». Τα ΜΜΕ δεν έκαναν φυσικά καμία αναφορά στην διαδήλωση, ούτε στην κύρια απαίτηση των διαδηλωτών, που είναι η απόσυρση της σκληρής εργατικής μεταρρύθμισης αλλά ούτε και στο πανό φοιτητών, μαθητών και συνταξιούχων, που έγραφε «Πεινάμε».

Ανέγνωσαν την ανακοίνωση της αστυνομίας και απέδωσαν τα επεισόδια στους «γνωστούς – άγνωστους», δηλαδή τους ταραξίες. Όμως, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, ένταση και επεισόδια έχουμε σχεδόν κάθε βράδυ, όπως και χθες, που η αστυνομία επιχείρησε και πάλι να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος στην Place de la Republique. Η είδηση κι εδώ «θάφτηκε».
[post_ad]Καποιες δημοσιογραφικές αναφορές, με πηγή μόνο ανακοίνωση της αστυνομίας, κάνουν λόγο για ένταση με τους «ταραξίες» οι οποίοι «προκάλεσαν» τους αστυνομικούς και γιαυτό έγιναν 22 συλλήψεις. Παρακάτω, παραθέτουμε  βίντεο και μεταφρασμένα αποσπάσματα για μια γεύση απ’ αυτά που συμβαίνουν στο Παρίσι κάθε βράδυ και τα γαλλικά κανάλια αποφεύγουν να δείξουν. Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν, πως αν συνεχιστούν χωρίς να αλλάξει κάτι, τότε ενδεχομένως να ζήσουμε στη Γαλλία έναν νέο Μάη του 68, ο οποίος θα έχει, όπως λένε και χαρακτηριστικά από Woodstock.

Δείτε εδώ το ερασιτεχνικό βίντεο με την πορεία προς το Ελιζέ και τα επεισόδια.

Κάθε μέρα οι Γάλλοι στους δρόμους διαμαρτύρονται για την εξαθλίωση της Ευρώπης Reviewed by Live Tv on 4:53:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.