Στα δυόμιση λεπτά πριν τα μεσάνυχτα το «Ρολόι της Καταστροφής» - Αυξάνει ο κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής


Στα δυόμιση λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, αντί για τρία που ήταν το 2016, τοποθετήθηκε από τους υπευθύνους για το Δελτίο Ατομικών Επιστημόνων το «Ρολόι της Καταστροφής» για το 2016.

Το 1947 στην καθημερινή ορολογία εισήχθη και το «Ρολόι της Καταστροφής», ένα συμβολικό ρολόι που δείχνει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα κάθε χρόνο είτε από πυρηνικά όπλα είτε από την κλιματική αλλαγή.

Το 2016, η επιτροπή που καθορίζει το «Ρολόι της Καταστροφής» είχε βάλει την ώρα στις 12 παρά τρία λεπτά, τα μεσάνυχτα (η δωδεκάτη ώρα είναι η ώρα της καταστροφής), σημειώνοντας ότι η κλιματική αλλαγή και ο πυρηνικός κίνδυνος απειλούν την ανθρωπότητα.

Ωστόσο, το 2017 η επιτροπή που καθορίζει την ώρα του «Ρολογιού της Καταστροφής» και που αποτελείται από κορυφαίους Νομπελίστες έλαβε υπόψη της μερικούς επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως ο ακραίος εθνικισμός που επανεμφανίζεται, τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για τα πυρηνικά όπλα και την άρνηση της κλιματικής αλλαγής, τα παγκόσμια προβλήματα ασφαλείας τα οποία επιτείνονται και από την τεχνολογία και την αδιαφορία για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων.

Στα δυόμιση λεπτά πριν τα μεσάνυχτα το «Ρολόι της Καταστροφής» - Αυξάνει ο κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής Reviewed by Live Tv on 1:44:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.