Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα κούνησε όλο το Αιγαίο


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στα Δωδεκάνησα στις 1:31 το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουλίου 2017.

Αναστάτωση στα Δωδεκάνησα μετά από δυο μεγάλους σεισμούς
– Ο πρώτος και όπως φαίνεται και ο κύριος σεισμός είχε μέγεθος 6,7 Ρίχτερ
– Ο δεύτερος σεισμός που σημειώθηκε μόλις έξι λεπτά μετά είχε μέγεθος 5,1 ρίχτερ
– Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην Ρόδο και την Κω – Στην Κω υπάρχουν ήδη αναφορές για ζημιές σε κτίρια
– Τα τοπικά Μέσα της Κω κάνουν λόγο για δυο νεκρούς
– Δείτε φωτογραφίες


Σεισμός 6,4 ρίχτερ ταρακούνησε τα Δωδεκάνησα ενώ στην Κω υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κτίρια. Σύμφωνα με το τοπικό kosnews24, υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.
Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 ρίχτερ και σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην 01:31. Έξι λεπτά αργότερα, στη 01:38, σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 5,1 ρίχτερ.
Ο σεισμός ταρακούνησε σχεδόν όλα τα Δωδεκάνησα, ωστόσο έγινε κυρίως αισθητός στη Ρόδο και στη Κω. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 10 χλμ.
[post_ad]Ο επίσης μεγάλος σεισμός των 5,1 ρίχτερ σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά των Λειψών, και είχε και αυτός εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Στην περιοχή όπου σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός (σ.σ. 6,4 Ρίχτερ) έχουν ακολουθήσει αρκετοί μετασεισμοί, με τους μεγαλύτερους να έχουν ένταση 4,6 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ οι κάτοικοι του Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) βγήκαν στους δρόμους, καθώς ο σεισμός σημειώθηκε στα ανοιχτά της παραθαλάσσιας τουρκικής πόλης ενώ δεν έχουν αναφερθεί για την ώρα τραυματισμοί ή ζημιές.

Φωτογραφίες από kosnews24

Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα κούνησε όλο το Αιγαίο Reviewed by Live Tv on 2:23:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.