Το deal του αιώνα ο Σαββίδης στη Ρωσία με 1,6 δισ!


Ο Ιβάν Σαββίδης πούλησε την καπνοβιομηχανία του «Donskoy Tabak» στον ιαπωνικό «κολοσσό» Japan Tobacco Inc. έναντι του αστρονομικού ποσού των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Πρωταγωνιστής ενός εκ των μεγαλύτερων deals στην παγκόσμια αγορά της καπνοβιομηχανίας είναι πλέον ο Ιβάν Σαββίδης.

H Japan Tobacco Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι, μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις,  ότι ο  Όμιλος Εταιρειών JT συμφώνησε στην εξαγορά των εταιρειών Donskoy Tabak (DT), ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, έναντι του ποσού των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό την ενίσχυση της πρώτης θέσης της εταιρείας στη Ρωσία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά προϊόντων καπνού στον κόσμο.

Η εταιρία DT αποτελεί μία από τις τρεις σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη και μια εταιρία που ο ίδιος δημιούργησε από το μηδέν.

Με τη διαρκή ανάπτυξή της έφτασε στο σημείο να είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρία στη βιομηχανία της ρωσικής καπνοβιομηχανίας και να παράγει ορισμένα από τα πιο εμπορικά προϊόντα της Ρωσικής αγοράς.

Η ολοκλήρωση της αγοράς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2018 και προσθέτει απίστευτη οικονομική ρευστότητα στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη, καθώς το αντίτιμο της συναλλαγής είναι δυσθεώρατο για τα ελληνικά δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, ο Όμιλος JT θα αποκτήσει και τα πλειοψηφικά μερίδια της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος  Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ).

Την είδηση επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα μέσω δήλωσής του και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. κ. Arthur Davidyan, τονίζοντας τα ακόλουθα:

«Σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της JTI και της Tobacco Businnes Complex of the “Agrocom Group” (“Donskoy Tabak”), μέρος της οποίας είναι η εταιρεία ΣΕΚΑΠ. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο. Πρόκειται για μια απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση. Η συμφωνία αυτή φέρνει την ΣΕΚΑΠ, μπροστά σε μια νέα εποχή. Αφού η ΣΕΚΑΠ ανασυγκροτήθηκε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία.

Η JTI, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα όχι μόνο για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Dimera Group” αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων».

Το deal του αιώνα ο Σαββίδης στη Ρωσία με 1,6 δισ! Reviewed by Live Tv on 10:43:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.