Πρόστιμα 10.000 ευρώ σε διευθυντές σχολείων αν κάποιος μαθητής καπνίζει στο προαύλιο


Εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα που φτάνουν και τις 10.000 ευρώ, προβλέπονται από τον αντικαπνιστικό νόμο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια ελέγχων ότι καπνίζουν εκπαιδευτικοί ή μαθητές ακόμη και στα προαύλια των σχολειών. Η σχετική εγκύκλιος έφτασε πριν από λίγες ημέρες στα γραφεία των διευθυντών των σχολείων και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.

Και αυτό γιατί ο κάθε διευθυντής μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθεί αντιμέτωπος με το συγκεκριμένο πρόστιμο – μαμούθ, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εντοπιστεί να καπνίζει στο προαύλιο.
[post_ad] Ήδη η τοπική ΕΛΜΕ και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μαγνησίας εξετάζουν το θέμα και διατυπώνουν έντονους προβληματισμούς για το πώς μπορεί να ελεγχθεί ένα μαθητικό δυναμικό 200 ή και 300 παιδιών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

 Για να φτάσουμε πάντως στην επιβολή των προστίμων πρέπει να γίνουν πρώτα έλεγχοι για τη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, συνολικότερα, κάτι που προς το παρόν παραμένει στη σφαίρα της φαντασίας. [taxydromos] [alfavita]
Πηγή

Πρόστιμα 10.000 ευρώ σε διευθυντές σχολείων αν κάποιος μαθητής καπνίζει στο προαύλιο Reviewed by Live Tv on 11:54:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.