Καρκίνος του εγκεφάλου: Τα πρώιμα σημάδια του καρκίνου που οδήγησε στον θάνατο τον Φαίδωνα Γεωργίτση


Ο Φαίδωνας Γεωργίτσης έφυγε σήμερα από τη ζωή και, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η αιτία ήταν ο καρκίνος στον εγκέφαλο.Ο καρκίνος του εγκεφάλου προκαλεί δεκάδες θανάτους ετησίως στη χώρα μας, κυρίως σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 50 ετών.

Από την ίδια νόσο πεθαίνουν ετησίως περισσότεροι από 1.000 άνδρες και γυναίκες στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Το 2016 πέθαναν από καρκίνο του εγκεφάλου σχεδόν 1.120 άνθρωποι. Οι περισσότεροι είχαν ηλικία άνω των 50 ετών, ενώ ελάχιστοι ήσαν κάτω των 29 ετών. Οι άνδρες που έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο του εγκεφάλου ήταν κατά 16% περισσότεροι από τις γυναίκες (610 έναντι περίπου 510).

Σύμφωνα με την ιατρική βιβλιοθήκη του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), ο καρκίνος μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορα τμήματα του εγκεφάλου.

Σε πολλές περιπτώσεις, η νόσος οφείλεται σε μετάσταση άλλης μορφής καρκίνου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο καρκίνος λέγεται δευτεροπαθής. Αν όμως ο εγκέφαλος είναι η πρώτη θέση όπου αναπτύσσεται ο καρκίνος, ο όγκος λέγεται πρωτοπαθής.

Τα ύποπτα συμπτώματα
Αναλόγως με τη θέση του και την ταχύτητά της ανάπτυξής του μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα είναι τα εξής, σύμφωνα με ειδικούς από το NHS και την Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα:

-Πονοκέφαλος που συχνά είναι χειρότερος το πρωί και όταν ο ασθενής βήχει ή ζορίζεται.
-Πονοκέφαλος που σταδιακά γίνεται συχνότερος και πιο έντονος.
-Επιληπτικοί σπασμοί, ιδίως όταν ο ασθενής δεν είχε ιστορικό τέτοιων σπασμών
-Συχνή, ανεξήγητη ναυτία ή έμετος
-Αλλαγές στην προσωπικότητα ή στη συμπεριφορά
-Προβλήματα όρασης που προοδευτικά επιδεινώνονται. Παραδείγματος χάριν, ο ασθενής μπορεί να έχει θολή όραση, διπλωπία (τα βλέπει όλα διπλά), απώλεια της περιφερειακής όρασης κ.λπ.
-Προβλήματα με την ομιλία που προοδευτικά επιδεινώνονται.
-Σταδιακή απώλεια της αίσθησης ή της κινητικότητας σε ένα χέρι ή πόδι
-Δυσκολίες με την ισορροπία
-Σύγχυση όσον αφορά καθημερινά ζητήματα
-Προβλήματα ακοής

Εάν εκδηλώσετε ύποπτα συμπτώματα, τα οποία είναι επίμονα και δεν υποχωρούν, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας. Οι πιθανότητες να οφείλονται σε όγκο στον εγκέφαλο είναι λιγοστές, αλλά υπαρκτές, λένε οι ειδικοί.

Καρκίνος του εγκεφάλου: Τα πρώιμα σημάδια του καρκίνου που οδήγησε στον θάνατο τον Φαίδωνα Γεωργίτση Reviewed by Live Tv on 11:49:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.