Αθώος ο Αμβρόσιος για το παραλήρημα εναντίον ομοφυλόφιλων


Νεότερη ενημέρωση 20.45′

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου Αιγίου το οποίο εκδίκασε τη μήνυση κατά του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ο οποίος κατηγορείτο για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο .

Πρώτη ανάρτηση 20.14′

Την αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου πρότεινε σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αιγίου στην οποία εκδικάζεται η μήνυση κατά του ιεράρχη ο οποίος κατηγορείται για την σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δεσπότης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στην απολογία του υποστήριξε πως «κανένας δεν έφτυσε κανέναν και κανένας δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος».
[post_ad]Διαβάστε χαρακτηριστικές ατάκες που είπε και προκάλεσαν αντιδράσεις:

«…Για ένα άτομο που ντύθηκε παπας σε ένα Pride (υπήρχε και φωτογραφία): «Αν είχε όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρήσιμοποιουσα να ξεμπερδεύουμε».

…  Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι παιδιά του θεού. Γίνονται δεκτά μόνο αν μετανοήσουν.

… Ολους αυτούς ο θεός τους σιχαίνεται.

… Ο νόμος που έκανε η πολιτεία για την αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας είναι λάθος με βάση τον νόμο του θεού.

… εγώ μιλάω για αυτούς που είναι στην εκκλησία. Οι άλλοι δν με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.

… Αν ήμουν γιατρός και μιλούσα για τη συφιλία και έλεγα να μην τους πλησιάζουν, θα μου έκαναν μήνυση.

… το θέμα μου είναι η ομοφυλοφιλία. Που αγγίζει έμεσα τους ομοφυλόφιλους. Αυτή έχουν το πρόβλημα. Το «φτύστε τους» ήταν μεταφορικό, δλδ περιφρονείστε τους.

Υπερασπαστική ήταν και η γραμμή των δύο Δημάρχων Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλου και Καλαβρύτων κ. Λαζουρά, οι οποίοι επεσήμαναν ότι ο Μητροπολίτης έχει διατελέσει θεάρεστο έργο στους δύο Δήμους και ότι στο “Στέκι της Αγάπης”, στο “Καλλιμανοπούλειο”, στην Κοινωνική Ιματιοθήκη στο “Κελάρι της Αγάπης” πηγαίνουν και ομοφυλοφιλικά άτομα που πάντα τα δέχεται, προσφέροντάς τους τροφή και ρουχισμό και η πόρτα της τοπικής εκκλησίας είναι πάντα ανοιχτή.

Αυτή τη στιγμή, η συνεδρίαση έχει διακοπεί και αναμένονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων, της Εισαγγελέως και η τελική απόφαση της δίκης.
Αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου.
Φωτό από filodimos.gr
[patrastimes]

Αθώος ο Αμβρόσιος για το παραλήρημα εναντίον ομοφυλόφιλων Reviewed by Live Tv on 10:06:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.