Εικόνες-σοκ δείχνουν το εσωτερικό μιας αγοράς κρέατος γατιών στο Βιετνάμ


Αυτές οι φρικιαστικές εικόνες δείχνουν το εσωτερικό μιας αγοράς κρέατος γατιών στο Βιετνάμ, στην οποία σφάζουν και γδέρνουν τις γάτες για να ετοιμάσουν ένα γεύμα που ονομάζεται «μικρός τίγρης.»

Μια διασώστρια γατιών, γνωστή ως Κιουέν, κατέγραψε το εσωτερικό της αγοράς για να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το εμπόριο κρέατος γατιών.

Το κρέας των γατιών θεωρείται πηγή δύναμης και λέγεται ότι αποτρέπει την κακοτυχία στο Βιετνάμ, όπου τα πιάτα με κρέας γάτας μπορεί να φτάσει τα 60 ευρώ.

Στο βίντεο φαίνονται κάποιες από τις γάτες να φοράνε κολάρο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τις άρπαξαν από κάποιο σπίτι.

Δείτε το βίντεο

«Oι γάτες είναι τα ξεχασμένα θύματα της αγοράς κρέατος των σκύλων, η οποία έχει τραβήξει την προσοχή τον τελευταίο καιρό. Η παράδοση έχει χαθεί μέσα στις προκαταλήψεις. Το κρέατος των γατιών καταναλώνεται στην αρχή κάθε μήνα για να εμποδίσει την κακοτυχία, να ενισχύσει την λίμπιντο και να αποκτήσουν την ευλυγισία των γατιών», ανέφερε η Μισέλ Μπράουν, διευθύντρια του οργανισμού Fight Dog Meat.
«H κατάσταση είναι τρομακτική. Οι χασάπηδες θέλουν σκληρό κρέας, οπότε εκφοβίζουν τις γάτες πιστεύοντας ότι έτσι θα αυξηθεί η αδρεναλίνη τους», πρόσθεσε.
Η Μπράουν υποστηρίζει ότι οι γάτες αρπάζονται βίαια από τα σπίτια τους. Άλλωστε, είναι «εμφανές το πόσο τρομοκρατημένες είναι.»
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Βιετνάμ απαγόρευσε τα εστιατόρια με κρέας γατιών το 1997 μετά από μια επιδημία αρουραίων, αλλά υποστηρίζουν ότι η βιομηχανία αναπτύχθηκε παρά την απαγόρευση.

Η Μπράουν ισχυρίζεται ότι το πιάτο «μικρός τίγρης» είναι τόσο δημοφιλές που στοιβάζουν γάτες σε φορτηγά από γειτονικές χώρες, όπως η Κίνα και το Λάος, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ζήτησης.

[post_ad]«Έχουν πεθάνει άνθρωποι τρώγοντας αυτό το φαγητό στο Βιετνάμ. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για την υγεία, αφού οι περισσότερες γάτες είναι αδέσποτες και έχουν διάφορες λοιμώξεις και ασθένειες», ανέφερε η Μπράουν.

«Ωστόσο, ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που επισκέπτονται την χώρα για να δοκιμάσουν αυτό το πιάτο.»

«Για αυτούς τους λόγους πρέπει να βοηθήσουμε τις ομάδες διάσωσης των ζώων και να ενημερώσουμε και ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο», τόνισε η Μπράουν.

[dailymail]

Εικόνες-σοκ δείχνουν το εσωτερικό μιας αγοράς κρέατος γατιών στο Βιετνάμ Reviewed by Live Tv on 10:01:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.