Μεγάλη συμμορία με λεία 2.000.000 ευρώ στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.


ΣΥΜΜΟΡΙΑ 155 ΑΤΟΜΩΝ ΕΧΕΙ ΡΗΜΑΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου η αδίστακτη εγκληματική ομάδα, που έχει διαπράξει εκατοντάδες διαρρήξεις και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στα δίχτυα της Αστυνομίας έπεσαν 30 μέλη της επικίνδυνης συμμορίας, εκ των οποίων 25 είναι Γεωργιανοί, 4 Αλβανοί και ένας Βούλγαρος.

Την ίδια ώρα, όμως, ελεύθερα κυκλοφορούν τουλάχιστον άλλα 125 άτομα που συμμετέχουν στις εγκληματικές δραστηριότητες της πολυπλόκαμης σπείρας είτε με εκτελεστικό, είτε με επιβοηθητικό ρόλο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη επισταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Οι κατηγορούμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία Γεωργιανοί, από το 2010 ρημάζουν σπίτια στην πρωτεύουσα ενώ έχουν προχωρήσει και σε ληστείες σε βάρος των ηλικιωμένων ενοίκων τους.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούν ως χώρο συγκέντρωσης – ορμητήριο, κεντρική πλατεία, καθώς και διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ διοχετεύουν τα κλοπιμαία άμεσα σε κλεπταποδόχους και ενεχυροδανειστήρια σε διάφορες περιοχές των Αθηνών.

Μάλιστα τα χρήματα που αφαιρούν από τα θύματά τους ή αποκομίζουν από την πώληση των κλοπιμαίων, τα στέλνουν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων απευθείας στην χώρα τους, τη Γεωργία.

«Χτυπούν» παντού

Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 137 περιπτώσεις κλοπής σε οικίες και 4 περιπτώσεις ληστείας, ενώ θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή τους, σε τουλάχιστον πενήντα 50 ακόμη, παρόμοιες περιπτώσεις.

Εκτιμάται ότι, το οικονομικό όφελος που έχει αποκομίσει το δίκτυο διαρρηκτών, ξεπερνά το ποσό των 2.000.000 ευρώ.

Ενδεικτικά, αναφέρονται μερικά από τα χτυπήματά τους:

• Στις 19-12-2015 μέλη της οργάνωσης εισήλθαν, με την συνδρομή δύο αλλοδαπών γυναικών, εργαζομένων ως οικιακοί βοηθοί για την φροντίδα ημεδαπού, σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη και αφού τον δέσμευσαν με μονωτική ταινία, αφαίρεσαν κοσμήματα, λίρες και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 50.000 ευρώ περίπου.

• Στις 07-12-2015 μέλη της οργάνωσης, εισήλθαν σε διαμέρισμα στα Πετράλωνα, όπου με την απειλή κατσαβιδιού, ακινητοποίησαν ημεδαπή και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1400 ευρώ, κοσμήματα και τιμαλφή.

• Στις 16-12-2015 μέλος της οργάνωσης, εισήλθε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη και με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε ημεδαπή και της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς επίσης κοσμήματα και τιμαλφή η αξία των οποίων ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.

• Την 01-04-2015, μέλη της οργάνωσης εισήλθαν σε αποθήκη στην Ηλιούπολη, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, καθώς επίσης και μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εργαλείων.

• Στις 18-07-2012, μέλη της οργάνωσης εισήλθαν σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.

•        Στις 15-11-2012, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισήλθαν σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα και τιμαλφή συνολικής χρηματικής αξίας 10.000 ευρώ περίπου.

• Κατά το χρονικό διάστημα από 31-07-2011 έως 06-08-2011, μέλη της οργάνωσης εισήλθαν σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, κοσμήματα και τιμαλφή συνολικής χρηματικής αξίας 40.000 ευρώ περίπου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 16 κατ’ οίκον έρευνες, καθώς και 2 έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια των Αθηνών, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος όγκος κλοπιμαίων, μεταξύ των οποίων:

• Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

• Τεράστιος όγκος κλοπιμαίων (κοσμήματα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, TABLET, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές)

• 4 πιστόλια (ρέπλικα)

• Χάρτες - σχεδιαγράμματα με σημειώσεις περιοχών και οικιών

• Αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό

• Κλειδαριές ασφαλείας και κλειδιά «πασπαρτού» που χρησιμοποιούνταν από μέλη της οργάνωσης για «εκπαίδευση»

• Το χρηματικό ποσό των 2.120 ευρώ

Σε βάρος όλων εμπλεκομένων σχηματίσαμε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών καθώς και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Τονίζεται ότι σχεδόν στο σύνολό τους τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν συλληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για κλοπές ή ληστείες και έχουν εκτίσει διάφορες ποινές ή τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
[post_ad]Μάλιστα για να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους, απέφευγαν να δηλώνουν τόσο στις Αστυνομικές όσο και στις Δικαστικές Αρχές, την πραγματική τους διεύθυνση, ενώ δήλωναν συνεχώς ενώπιον των Αρχών διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, καθώς και εθνικότητας (κυρίως βουλγαρική).

Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες από τα κλοπιμαία και όσοι πολίτες αναγνωρίσουν κάποια αυτά, καλούνται να προσέλθουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, κατά τις ώρες 09.00-17.00 ή να επικοινωνήσουν απευθείας στο τηλέφωνο 210-8695532.









Μεγάλη συμμορία με λεία 2.000.000 ευρώ στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Reviewed by Live Tv on 9:44:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.